Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy dżem z cukinii

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3,5 kilograma
cukier kryształ 600 gram
galaretki pomarańczowe 3 sztuki
olejek pomarańczowy 1 opakowanie
pomarańcze 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy dżem z cukinii

Cukinie dokładnie obrać i wydrążyć nasiona (najlepiej za pomocą łyżki). Cukinię pokroić w kosteczkę. Wrzucić do garnka i smażyć aż zgęstnieje. Pod koniec smażenia, gdy kostka się rozpadnie a dżem będzie gęsty i jednolity, dodać cukier, galaretki, olejek, sok wyciśnięty z pomarańczy i skórkę startą ze świeżych pomarańczy. Całość smażyć jeszcze 40 minut. Nakładać do słoików i szybko zakręcać.
Dżem co prawda gotowy jest płynny ale po stężeniu galaretki zmienia konsystencje :)
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.01.2014 19:04
ekstra cudeńko :)
Rafcio 30.12.2013 12:48
smakowicie wygląda :)
Niki22 30.12.2013 12:35
polecam naprawdę pyszny :)
krystyna330 30.12.2013 09:02
wygląda bardzo apetycznie
as28 30.12.2013 08:20
mniam mniam
Noruas 30.12.2013 03:42
takiego nie jadłam, a brzmi super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak