Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowo -truskawkowy kisiel.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z pomarańczy 1 szklanka
woda 1 szklanka
cukier brązowy 4 łyżki
mączkaziemniaczana 3 łyżki
mus z truskawek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo -truskawkowy kisiel.

Mus z truskawek ,można użyć mrożonego ,lub z mrożonych truskawek. Wyciskamy 2-3 pomarańcze potrzebujemy szklankę soku ,sok wlewamy do rondelka, dodajemy pół szklanki wody ,brązowy cukier ,oraz mus truskawkowy i gotujemy na małym ogniu.W połowie szklanki wody wsypujemy mączkę ziemniaczaną i mieszamy,wlewamy do gotującego się soku i mieszamy ,aż zgęstnieję . Rozlewamy do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 02.02.2014 13:33
super deserek!
monia2005 02.02.2014 10:16
robiłam pierwszy raz sama, robi się go na prawdę szybko ,a ten smak ,nigdy już nie zrobię takiego z paczki
patryska76 02.02.2014 09:53
Pyszności ;-)
Konczi 02.02.2014 09:42
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak