Pomarańczowo-korzenny mus

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z pomarańczy

    1 litr
  • pomarańcza

    1 sztuka-duża
  • goździk Prymat

    5 sztuk
  • cukier żelujący 3:1

    35 dag
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pomarańczy wyciskamy sok -ja zrobiłam to przez elektryczną wyciskarkę.Jedną pomarańczę obieramy ze skórki i dokładnie z białej błonki-aby mus nie był gorzki, kroimy w kostkę dodajemy do soku wstawiamy na gaz w garnku,wsypujemy cukier żelujący oraz goździki w całości,wyciskamy sok z cytryny,całość gotujemy około 5 minut mieszając cały czas aby piana zanikła.Rozlewamy do wyparzonych czystych słoiczków zakręcamy.Przewracamy do góry dnem .Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 29.11.2014 16:05
moje smaki :)
caralajna 27.11.2014 20:30
musi być pyszny
R'n'G Kitchen 27.11.2014 10:12
Niebiański wygląd i smak. Pycha!
Maria 70 27.11.2014 09:26
Smaczny musik do ciasteczek i bułeczki.
Ania84 26.11.2014 22:24
wygląda idealnie :)
IKrakowianka 26.11.2014 21:24
bardzo fajny
Kolorowa 26.11.2014 21:23
podoba mi się
Krewa007 26.11.2014 21:00
wygląda bardzo smakowicie
Katarzyna59 26.11.2014 20:10
super, extra
Marta Ryżek-Kalkowska 26.11.2014 20:07
Wygląda smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat