Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pomarańczówka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze
3
cukier
10 dag
wódka
1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczówka

Pomarańcze dokładnie umyć, sparzyć, osuszyć. Obrać cienko ze skórki, pokroić w paseczki. Z owoców wycisnąć sok. Wódkę wymieszać z sokiem z pomarańczy i rozpuszczonym cukrem. Włożyć skórki, odstawić na tydzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak