Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe trufelki

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 gram
szampan 100 ml
likier pomarańczowy 2 łyżki
miód 2 łyżki
kakao 50 gram
skórka z pomarańcz 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe trufelki

Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej nad garnkiem z gorącą wodą. Stopniowo dodajemy szampana mieszając aż czekolada się "zbryli", następnie likier pomarańczowy i mieszamy dokładnie. Dodajemy miód oraz startą skórkę pomarańczową, mieszamy aż konsystencją czekolady powróci do poprzedniego stanu. Masę wkładamy na 30 min. do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki, robimy kuleczki i obtaczamy je w ciemnym kakao. Można zapakować do woreczków na prezent gwiazdkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 26.04.2012 11:54
Piękne.
agunesu 09.04.2012 17:50
co za rarytas!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak