Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańczowe pałki kurczaka z piekarnika...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy 1/2 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z pomarańczy 2 sztuki
pałki z kurczaka 8 sztuk/większe

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańczowe pałki kurczaka z piekarnika...

pałki kurczaka dobrze opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym

wycisnąć sok z 1 pomarańczy i wymieszać w marynacie z oleju, rozmarynu, curry, pieprzu, kucharka, przyprawy w płynie

wlać marynatę do pałek, dobrze je natrzeć i schować do lodówki najlepiej na całą noc

przed pieczeniem wycisnąć sok z 2 pomarańczy i polać nią pałk w marynacie, piec pod przykryciem w 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 5 - 7 minut, pałki będą bardziej chrupiące

pałki są smaczne, soczyste i na ciepło i na zimno.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.04.2016 08:55
pyszne mięsko
Babeczka35 12.04.2016 19:02
Smaczne mięsko:)
Wafelek2601 12.04.2016 13:42
Świetny przepis
w mojej kuchni 12.04.2016 12:47
czuć posmak delikatny pomarańczy, dzięki dodaniu przed samym pieczeniem świeżego soku
Urszula Świeca 12.04.2016 12:39
Obiad wspaniały.))
norweska20 12.04.2016 12:15
ciekawa jestem tego smaku pomarańczy - czy jest wyczuwalny
pestka 12.04.2016 12:12
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak