Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe muffiny z kremem czekoladowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 100 g
jaja 2 szt
mleko 1 szklanka
pomarańcza 1 szt
śmietana 30% 1/2 szklanki
czekolada 50 g
cukier wanilinowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe muffiny z kremem czekoladowym

Pomarańcze dobrze myjemy ,ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok.
W jednej misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia w drugiej mleko jaja ,rozpuszczoną i wystudzoną margarynę ,sok i skórkę otartą z pomarańczy.Łączymy mokre składniki z suchymi- mieszamy.Przekładamy do foremek i pieczemy 15-20 min.
Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną.
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno,mieszamy z przestudzona czekolada (dodając porcjami) .Wykładamy na ostudzone babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.04.2014 15:07
fajny przepis
norweska20 03.03.2014 11:24
smakowicie wyglądają
Patriszja
Patriszja 03.03.2014 11:23
Raj dla podniebienia i oka :)
Magula 03.03.2014 10:48
uwielbiam muffiny
Niki22 03.03.2014 10:47
kocham muffinki :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak