Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe muffiny z brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
skórka z pomarańczy
olej roślinny 1/5 szklanki
ocet balsamiczny 4 łyżki
brzoskwinie w puszce 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sok pomarańczowy 1 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe muffiny z brzoskwiniami

W jednej misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia i oba rodzaje cukru. W drugiej łączymy sok, olej i ocet. Powoli dodajemy mokre składniki do suchych, stale mieszając. Ciasto wlewamy do foremek (do połowy), następnie do każdej z nich wkładamy kilka kawałeczków pokrojonej brzoskwini. Zalewamy owoce kolejną warstwą ciasta i zdobimy każdą babeczkę odrobiną skórki pomarańczowej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 12.10.2012 23:12
fajne, muszę wypróbować
Kulinarna Ja 11.10.2012 11:23
Smaczne to! :) pozdrawiam
caralajna 10.10.2012 16:14
świetne zdjęcie, przepis z resztą także :)
polly66 09.10.2012 22:14
Nie wiem co mi się bardziej podoba; czy muffiny czy talerzyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak