Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe cake pops z marcepanem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 g
czekolada z cząstkami pomarańc 50 g
sok z pomarańczy 40 ml
starta skórka z pomarańczy 1 łyżka
kazdyzowana skórka pomarańczow 40 g
masa marcepanowa 200 g
lukier plastyczny
wiórki kokosowe
ozdoby cukiernicze
herbatniki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe cake pops z marcepanem

Herbatniki kruszymy na bardzo drobno.

Dodajemy do nich masło, roztopioną czekoladę (zostawiamy łyżeczkę do przyczepienia wykałaczek), skórkę pomarańczową i skórkę kandyzowaną ucieramy do połączenia składników po czym wlewamy sok pomarańczowy.

Zagniatamy masę w jedną całość i formujemy z niej kuleczki o średnicy mniej więcej 3 cm.

Marcepan ugniatamy i pokrywamy nim kulki.

Końcówki wykałaczek lub rurek moczymy w roztopionej czekoladzie i wciskamy je w kuleczki.

Tak przygotowane cake pops wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut aby po schłodzeniu były bardziej zwarte.

Z czerwonego lukru plastycznego formujemy czapeczki i noski.

Resztę ozdabiamy wedle uznania :)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak