Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe babeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

masło 110 gram
cukier 100 gram
mąka 110 gram
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Krem

serek mascarpone 25 dag
twarożek 125 gram
sok pomarańczowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe babeczki

Kroki postępowania

1
Masło utrzeć z cukrem i skórką pomarańczową otartą z jednej pomarańczy na gładki krem, następnie połączyć z jajkami i na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Pomarańczowe babeczki foto
2
Ciastem napełnić do 3/4 wysokości przygotowane foremki do babeczek, piec 20-25 minut w 180st
Krok 2 - Pomarańczowe babeczki foto
3
Krem:
Serek mascarpone utrzeć z twarożkiem śmietankowym i sokiem pomarańczowym na gładki krem i odstawić na kilka minut do lodówki, aby zgęstniał.

Upieczone i wystudzone babeczki posmarować kremem i dowolnie ozdobić.
Krok 3 - Pomarańczowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.04.2014 19:42
pysznie wyglądają
jowant 04.04.2014 18:42
muszą być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak