Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe babeczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 14 dag
mąka kartoflana 12 dag
sok z pomarańczy 0,5 szt
skórka z pomarańczy 0,5 szt
kakao 2 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 20 dag
margaryna 18 dag
kandyzowana skórka pomarańczow 1 garść
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe babeczki

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy sok i skórkę z pomarańczy i margarynę.

Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.

Dokładnie mieszamy po czym dodajemy ubite białka i kandyzowaną skórkę pomarańczową.

Delikatnie łączymy składniki.

Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek.

Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Po wystudzeniu ozdabiamy je polewą czekoladową i ozdobami cukierniczymi.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 05.01.2013 15:54
Bardzo apetyczne.
Paolcia 05.01.2013 12:19
ale Ładniutkie :)
Sylwia26 05.01.2013 11:50
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak