Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańczowe babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
likier pomarańczowe 1 łyżka
mąka 1,5 szkl
masło 0,5 kostki
jajko 4 szt
cukier 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
barwnik czerwony
lukier
cukier puder 6 łyżek
woda
barwnik pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańczowe babeczki

Kroki postępowania

1
Pomarańczę sparzyć. Skórkę zetrzeć na drobnej tarce i wycisnąć sok. Rozpuścić masło.
Krok 1 - pomarańczowe babeczki foto
2
Zmiksować ze sobą mąkę, jajka, masło, barwnik czerwony, likier pomarańczowy, sok z pomarańczy, proszek do pieczenia i cukier. Na koniec dodać startą skórkę.
Krok 2 - pomarańczowe babeczki foto
3
Ciasto przelać do papilotek do około połowy wysokości.
Krok 3 - pomarańczowe babeczki foto
4
Piec przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - pomarańczowe babeczki foto
5
Cukier puder wymieszać z barwnikiem pomarańczowym i dodać trochę wody. Wymieszać. Lukrem polać babeczki.

Smacznego :)
Krok 5 - pomarańczowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.11.2012 07:58
fajne
matesko 21.11.2012 09:17
lubię
jola1508 06.11.2012 16:24
śliczne
adelajda 19.09.2012 09:38
apetyczne !
pierniczkowo 14.09.2012 09:56
fajne babeczki:)
paula99926 12.09.2012 08:35
Sylwia jak byś chociaż tytuł przeczytała, to byś wiedziała, że to nie galaretka....
eli82 11.09.2012 18:54
pomyslowe
SylwiaMagdaSabin 11.09.2012 18:46
galaretka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak