Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polskie pulpeciki w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,5 kg
cebula biała 1 szt
bułka pszenna 1 szt
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
mąka 2 łyżeczki

Sos koperkowy

koperek 1 pęczek
mąka 1 łyżka

Ziemniaki

ziemniaki 5 szt
woda zimna 1 l
sól 1 szczypta

Dodatki

sałatka szwedzka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polskie pulpeciki w sosie koperkowym

Bułkę pszenną moczymy w mleku, a następnie odciskamy Mięso przekładamy do miski i dodajemy bułkę, poszatkowaną cebulę i jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsnej masy robimy małe pulpeciki. Obtaczamy jest w mące i smażymy na złoty kolor na patelni.

Siekamy koperek i dodajemy wywar który został z pulpecików. Dodajemy trochę mąki. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie. Wykładamy pulpeciki, ziemniaki i sałatkę szwedzką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 03.03.2015 23:16
Dobre jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak