Polskie pulpeciki w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pulpety

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    0,5 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • bułka pszenna

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • mąka

    2 łyżeczki

Sos koperkowy

  • koperek

    1 pęczek
  • mąka

    1 łyżka

Ziemniaki

  • ziemniaki

    5 szt
  • woda zimna

    1 l
  • sól

    1 szczypta

Dodatki

  • sałatka szwedzka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę pszenną moczymy w mleku, a następnie odciskamy Mięso przekładamy do miski i dodajemy bułkę, poszatkowaną cebulę i jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsnej masy robimy małe pulpeciki. Obtaczamy jest w mące i smażymy na złoty kolor na patelni.

Siekamy koperek i dodajemy wywar który został z pulpecików. Dodajemy trochę mąki. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie. Wykładamy pulpeciki, ziemniaki i sałatkę szwedzką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara777 03.03.2015 23:16
Dobre jedzenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat