Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polski kapuśniaczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 gram
ziemniaki 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
margaryna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
kapusta biała 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Polski kapuśniaczek

Kroki postępowania

1
Umyte żeberka zalewamy zimną wodą, razem z obraną marchewką
i pietruszką. Wrzucam liście laurowe, ziele angielskie i łyżeczkę soli. Zaczynam gotować.
Ziemniaki obieram, kroję w kostkę i dorzucam do garnka. Wszystko gotuję do miękkości. Kapustę kroję i dokładam do mojego wywaru.
Krok 1 - Polski kapuśniaczek foto
2
Cebulę podsmażam na margarynie, dokładam łyżkę mąki, wlewam około 2 szklanki wywaru. Mieszamy.
Krok 2 - Polski kapuśniaczek foto
3
Podsmażoną cebulkę z mąką, wlewamy do garnka, przyprawiamy solą
i pieprzem. Smacznego
Krok 3 - Polski kapuśniaczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 17.02.2014 07:43
smaczna zupa
Aannkaa82 16.02.2014 19:30
Pyszna zupka :)
oluniaaa944 13.02.2014 19:51
uwielbiam ta zupe
Konczi 13.02.2014 16:48
ehhh ten kapuśniak jest cudny w swym smaku ... nawet bez wędzonki ...
MagdaXXX 13.02.2014 16:43
przydało by się dać coś wędzonego ale i tak super zupka
Konczi 13.02.2014 16:32
Wygląda apetycznie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak