Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polska na chipsach z winogronami.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

. kiełbasa polska surowa ( moż 2 szt
winogrona zielone 5 dag
winogrona czerwone 5 dag
ziemniaki surowe 2 szt
rozmaryn, sól
olej do smażenia
wino białe 70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polska na chipsach z winogronami.

Surową kiełbasę nakłuć np. wykałaczką i smażyć na oleju. W trakcie smażenia podlać białym winem. Dobre wino podkreśla smak potrawy. Dodać winogrona i dusić do odparowania wina.
Na drugiej patelni usmażyć ziemniaczane chipsy, czyli ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki. Pod koniec posypać rozmarynem i solą.
Kiełbasę z winogronami można podać również z tostem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak