Polska na chipsach z winogronami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • . kiełbasa polska surowa ( moż

    2 szt
  • winogrona zielone

    5 dag
  • winogrona czerwone

    5 dag
  • ziemniaki surowe

    2 szt
  • rozmaryn, sól

  • olej do smażenia

  • wino białe

    70 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surową kiełbasę nakłuć np. wykałaczką i smażyć na oleju. W trakcie smażenia podlać białym winem. Dobre wino podkreśla smak potrawy. Dodać winogrona i dusić do odparowania wina.
Na drugiej patelni usmażyć ziemniaczane chipsy, czyli ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki. Pod koniec posypać rozmarynem i solą.
Kiełbasę z winogronami można podać również z tostem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat