Polpette di riso e patate

Polpette di riso e patate

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    500 g
  • ryż

    250 g
  • gorąca woda

    1 l
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • parmezan starty

    4 łyżki
  • mąka

    300 g
  • jajko

    2 szt
  • oliwa

    10 łyżek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wrzątku wrzucamy pokrojone w mniejszą kostkę ziemniaki, gotujemy. Do ziemniaków dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Całość odsączamy, studzimy. Dodajemy mąkę, posiekaną natkę, starty parmezan, jajka, sól, pieprz, dokładnie mieszamy. Z przygotowanego ciasta formujemy podłużne kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. Podajemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
inka2012 27.06.2015 11:10
aż chce się jeść :)
Damiano 27.06.2015 09:37
fajny przepis
cukiereczek 26.06.2015 19:15
smaczne danie
ilka01 26.06.2015 19:13
super przepis
luna76 26.06.2015 16:06
bardzo interesujący przepis :)
Monika-twin 26.06.2015 15:51
Fajna alternatywa zwykłych ziemniaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat