Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polpette di riso e patate

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
ryż 250 g
gorąca woda 1 l
natka pietruszki 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
parmezan starty 4 łyżki
mąka 300 g
jajko 2 szt
oliwa 10 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polpette di riso e patate

Do wrzątku wrzucamy pokrojone w mniejszą kostkę ziemniaki, gotujemy. Do ziemniaków dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Całość odsączamy, studzimy. Dodajemy mąkę, posiekaną natkę, starty parmezan, jajka, sól, pieprz, dokładnie mieszamy. Z przygotowanego ciasta formujemy podłużne kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 27.06.2015 11:10
aż chce się jeść :)
Damiano
Damiano 27.06.2015 09:37
fajny przepis
cukiereczek 26.06.2015 19:15
smaczne danie
ilka01 26.06.2015 19:13
super przepis
luna76 26.06.2015 16:06
bardzo interesujący przepis :)
Monika-twin 26.06.2015 15:51
Fajna alternatywa zwykłych ziemniaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak