Przepis i sposób przygotowania na: Półmisek rózności wersja 7
Kiełbasę podczas smażenia można doprawić przyprawą do griila.
Usmażoną kiełbasę studzimy.
Liście sałaty myjemy odciskamy z wody rwiemy na kawałki wykładamy na półmisek ,posypujemy szczypiorkiem ,doprawiamy odrobiną pieprzu i czubricy zielonej.
Na to wykładamy plasterki obranego ogórka,pomidor kroimy w cząstki układamy na półmisku.
Kiełbasę kroimy w ukośne plasterki układamy na półmisku.
Gruszkę obieramy i kroimy w plasterki układamy.
Truskawki myjemy jak są duże to mozna przekroić układamy pomiędzy plasterki gruszki.
Całość jeszcze raz posypujemy szczypiorkiem doprawiamy pieprzem posypujemy przyprawą do sałatek .
Na górę wycinamy gwiazdki z serka feta i resztę kruszymy całość spryskujemy olejem .
POLECAM!!!