Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półmisek mięs z marynatami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 70 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 główka
kminek 5 dag
Majeranek suszony Prymat 5 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
schab 70 (karkowy)
schab 70 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Półmisek mięs z marynatami

Czosnek obrać, zmiażdżyć, rozetrzeć z solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry. Mięsa opłukać, osączyć i posolić. Schab środkowy grubo obtoczyć w czosnku i majeranku, a schab karkowy - w kminku. Boczek obłożyć plastrami cebuli. Mięsa odstawić do lodówki na 2 dni, następnie piec w osobnych brytfannach 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C, podlewając kilkoma łyżkami wody. Ostudzone mięsa wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia. Potem pokroić w cienkie plastry podawać na półmisku, z dodatkiem chrzanu, ćwikły oraz dowolnych marynat. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 17.10.2011 09:56
swojskie mięska to ja lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak