Pollo ai semi di finocchio (kurczak z koprem)

Pollo ai semi di finocchio (kurczak z koprem)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 (do 1,5 kg)
  • boczek

    100 g
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • szałwia

    1 łyżeczka
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • koper włoski - nasiona

    1 łyżeczka
  • oliwa

    10 łyżek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem.
Boczek kroimy w drobną kostkę ,dodajemy posiekane zioła ,nasiona kopru ,sól i pieprz mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka. Otwór zaszywamy. Brytfankę polewamy połową oliwy ,kładziemy na nią kurczaka i polewamy go pozostałą oliwą. Pieczemy go w temperaturze 200°C ,przez około godzinę. Podajemy pokrojonego z surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luna76 07.05.2015 17:50
na sam widok głodnieję :)
Gracer 07.05.2015 13:24
pysznie wyglądają
gosia561 07.05.2015 13:15
niezłe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat