Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pollo ai semi di finocchio (kurczak z koprem)

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 (do 1,5 kg)
boczek 100 g
ząbki czosnku 2 szt
szałwia 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
koper włoski - nasiona 1 łyżeczka
oliwa 10 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pollo ai semi di finocchio (kurczak z koprem)

Kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem.
Boczek kroimy w drobną kostkę ,dodajemy posiekane zioła ,nasiona kopru ,sól i pieprz mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka. Otwór zaszywamy. Brytfankę polewamy połową oliwy ,kładziemy na nią kurczaka i polewamy go pozostałą oliwą. Pieczemy go w temperaturze 200°C ,przez około godzinę. Podajemy pokrojonego z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 07.05.2015 17:50
na sam widok głodnieję :)
Gracer 07.05.2015 13:24
pysznie wyglądają
gosia561 07.05.2015 13:15
niezłe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak