Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1/4 sztuki
masło do smażenia 4 łyzki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku

Kroki postępowania

1
Dynię nalezy dokładnie umyć i podzielić na 4 równe części. Potrzebna nam bedzie tylko 1 część resztę można zamrozić.
Krok 1 - Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku foto
2
Dynię obieramy i usówamy pestki. Następnie kroimy w pólksiężyce dosć cienko lub grubiej jeśli ktoś tak lubi.
Krok 2 - Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku foto
3
Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy dynie.
Krok 3 - Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku foto
4
Obsmazamy z każdej strony tak zeby się zrumieniła. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem i paryką. Podajemy od razu na ciepło
Krok 4 - Półksiężyce z dyni na klarowanym masełku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak