Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półkruche rozmaitości

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
masło 10 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier puder 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 3 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżeczka - otarta

Przepis i sposób przygotowania na: Półkruche rozmaitości

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać z proszkiem. Dodać masło i posiekać.Wsypać cukier, otartą skórkę cytrynową, dodać jajko, żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto.
Krok 1 - Półkruche rozmaitości foto
2
Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą formy wykrawać ciasteczka.
Krok 2 - Półkruche rozmaitości foto
3
Za jednym zamachem mamy sporo różnych kształtów. Ale możemy wykrawać takim sprzętem jaki posiadamy.
Krok 3 - Półkruche rozmaitości foto
4
Piec w temp.180 stop.6-7 minut. Zimne ciasteczka ozdabiamy wg własnej fantazji.
Krok 4 - Półkruche rozmaitości foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 16.04.2015 16:01
pyszne ciasteczka
paula99926 31.01.2015 21:35
uwielbiam takie ciasteczka :)
wyattearp 21.12.2014 17:00
lubię takie ciasteczka
ben-ka 21.12.2014 09:41
I jest czym dzielić:)
Beatris 21.12.2014 09:00
Schrupałabym kilka takich ciasteczek :)
Alex_M 21.12.2014 08:49
swietne ciacha :)
Zdzisław 20.12.2014 23:34
takie pyszne słodkości lubię zjeść
Wiktoria29 20.12.2014 19:41
prosty fajny pomysł na każdą okazję
Anna133 20.12.2014 19:19
no smakowite, wspaniałości, kolejna fajna foremka ;)
IKrakowianka 20.12.2014 18:25
pychotka :)
Katarzyna59 20.12.2014 16:46
pyszne ciasteczka
Maria 70 20.12.2014 15:47
Praktyczna forma do wykrawania ciastek,ładne różne kształty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak