Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półkruche ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 150 g
mąki 2 szklanki
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki
śmietany 5 łyżeczek
cukru pudru 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
soli 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Półkruche ciasto

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli przesiać do dużej miski.Wrzucić masło w temperaturze pokojowej i posiekać.Wbić surowe jajko oraz śmietanę.Na koniec wsypać cukier puder i bardzo dokładnie zagnieść aby ciasto było jednolitej konsystencji.Uformować kulę i wstawić do lodówki na 30 minut.Po schłodzeniu ciasto wyjąć i wykorzystać do wypieków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 28.08.2012 19:26
super
Justyna Jussstiii 09.07.2012 07:47
super
Kikiriki 08.07.2012 14:09
fajne
anja3107 07.07.2012 23:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak