Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półfrancuskie rurki z marmoladą.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka tortowa 3 szklanki
masło lub margaryna 25 dag
śmietana 12% 1 szklanka

Dodatkowo

marmolada 1 szklanka
cukier puder 3-4 łyżki
mąka pszenna 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie rurki z marmoladą.

1.Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy mięciutkie ciasto.
2.Następnie ciasto cienko wałkujemy na posypanej mąką stolnicy,kroimy prostokąty,na każdy nakładamy porcję marmolady i zwijamy rureczkę.tak postępujemy z pozostałym ciastem.
3.Przygotowane rureczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
4.Upieczone rureczki oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.03.2017 21:50
Dziękuję;)
Magdalena Rysińska 15.02.2015 10:45
Mogą być dobre
gusia1000 25.01.2015 22:28
smaczne rurki.
Wacław 22.01.2015 10:18
lubie takie rurki
IKrakowianka 21.01.2015 23:02
apetyczne ciasteczka
AgaS10 21.01.2015 19:44
smakowite do kawki:)
agnieszka214 21.01.2015 19:41
bardzo lubie takie rureczki
Adam/ZUB3R 21.01.2015 18:27
wyglądają smacznie
Babeczka35 21.01.2015 18:00
W takim razie zapraszam,dzisiaj upieczone to jeszcze są:)
Anna169Hosz 21.01.2015 17:48
Chętnie bym się poczęstowała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak