Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półfrancuskie rożki z nutellą.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 25 dag
masło lub margaryna 25 dag
jajko 1 sztuka
śmietana 12% pół szklanki

Dodatkowo

nutella 20 dag
mąka pszenna do posypania stolnicy

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie rożki z nutellą.

Takie rożki są pyszne, wprost idealne. Wielowarstwowe ciasto i nutella. Polecam na podwieczorek.

Wykonanie:

1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej 60 minut.

2. Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i kroimy w kwadraty. Na każdy nakładamy po 1 łyżeczce nutelli i składamy na pół i zlepiamy brzegi.

3. Tak przygotowane rożki układamy na blaszce ( niczym nie wyłożonej ) i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 25 - 30 minut do zrumienienia.

4. Upieczone rożki studzimy i podajemy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.05.2017 07:35
Dziękuję:)
Ela15 18.10.2016 18:50
bardzo fajne rożki
Babeczka35 02.10.2016 21:56
Dziękuję:)
Urszula Świeca 02.10.2016 18:37
Smaczne ciacho.))
gusia1000 02.10.2016 18:05
Bardzo dobre.
Renata9 02.10.2016 16:32
Smaczny deserek
RenataZ-et 02.10.2016 10:23
pyszne do popołudniowej kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak