Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półfrancuskie koperty z marmoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 200 g
mąka 2,5 szkl
śmietana 18 proc 3/4 szkl
sól szczypta
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie koperty z marmoladą

1. Mąkę połącz z margaryną. Dodaj śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. Zawiń w folię i wstaw na godzinę do lodówki.

2. Ciasto rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku 5 cm. Na środek każdego kwadratu nałóż porcję marmolady. Boki kwadratu złóż do środka, lekko dociśnij. Ciasteczka ułóż na blaszce.

3, Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 21.02.2016 19:09
Jakby tak mieć ciasto przygotowane wcześniej to super szybkie ciasteczka jak się trafią goście ;)
agnieszka214 21.02.2016 15:35
lubie dobre ciasteczka
mirosława4 21.02.2016 14:27
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak