Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półfrancuskie ciasteczka serowe z brzoskwinią

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 2 łyżki
masło 200 g
mąka 3/2 szklanki
brzoskwinie 2-3
cukier puder do dekoracji
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie ciasteczka serowe z brzoskwinią

Kroki postępowania

1
Masło o temperaturze pokojowej kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy pokruszony twaróg, mąkę i cukier puder.
Krok 1 - Półfrancuskie ciasteczka serowe z brzoskwinią foto
2
Zagniatamy ciasto i wkładamy je na 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Półfrancuskie ciasteczka serowe z brzoskwinią foto
3
W tym czasie myjemy brzoskwinie, usuwamy pestkę i kroimy w półksiężyce. Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na kilka części i każdą z nich rozwałkowujemy na grubość około 5 mm. Wycinamy szklanką kółka.
Krok 3 - Półfrancuskie ciasteczka serowe z brzoskwinią foto
4
Na brzegu każdego kółka układamy brzoskwinię. Kółko składamy na pól, lekko dociskając brzegi. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach do momentu aż się zarumienią, około 20 minut.
Krok 4 - Półfrancuskie ciasteczka serowe z brzoskwinią foto
5
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Można podawać na ciepło jak i na zimno.
Smacznego :)
Krok 5 - Półfrancuskie ciasteczka serowe z brzoskwinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.11.2012 08:01
fajnie wyglądają jak muszle
gosia56 06.10.2012 21:32
robię podobne.
Wiesława1 29.08.2012 09:52
fajniutkie
Betka 24.08.2012 07:54
mmm ekstra!!!;)
Mati3 16.08.2012 20:05
świetne:)
polly66 30.07.2012 12:41
super ale chyba obrałabym owoce ze skórki
Beatris 23.07.2012 13:37
Bardzo apetycznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak