Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewkiczki wieprzowe duszone w warzywach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

polędwiczki wieprzowe 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
papryka 1 sztuka
marchew 2 sztuki
szczypiorek 1 pęczek

Przyprawy

sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polewkiczki wieprzowe duszone w warzywach

Kroki postępowania

1
Polędwiczki myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy przyprawami wg uznania i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Polewkiczki wieprzowe duszone w warzywach foto
2
Marchewki obieramy i kroimy w śrdeniej grubości talarki.
Krok 2 - Polewkiczki wieprzowe duszone w warzywach foto
3
Cebulę i czosnek obieramy. Następnie cebulę kroimy w talarki a czosnek siekamy w drobniutką kosteczkę.
Krok 3 - Polewkiczki wieprzowe duszone w warzywach foto
4
Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paseczki.
Krok 4 - Polewkiczki wieprzowe duszone w warzywach foto
5
Szypiorek płukamy i drobniutko siekamy. Polędwiczki obkładamy posiekanymi warzywami.
Krok 5 - Polewkiczki wieprzowe duszone w warzywach foto
6
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Krok 6 - Polewkiczki wieprzowe duszone w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.05.2014 15:23
To coś dla mnie... z pewnością by mi smakowało:)
Anna133 13.05.2014 14:37
moje smaki , na pewno skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak