Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa karmelowa

5.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 100 g
masło 25 g
śmietana 30% 75 ml
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa karmelowa

Cukier wsyp do garnuszka, dobrze jak ma grube dno.
Rozpuszczaj na małym ogniu. Niemożna mieszać cukru w tym czasie, można poruszać garnkiem.
Kiedy cukier będzie miał już kolor bursztynowy i cały się rozpuści dodaj śmietankę i masło, stale mieszając.
Zdjąć z ognia, dodać sól i mieszać jeszcze kilka chwil.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.12.2015 10:37
robiłam smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak