Polewa kakaowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • kakao

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy w rondelku i dodajemy cukry - dokładnie mieszamy aby się rozpuściły! Dodajemy kakao i delikatnie łączymy.
Tak przygotowaną prostą polewą polewamy placki, desery, słodkie naleśniki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat