Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa Kakaowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 12% około 3 - 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
kakao 1,5 płaskiej łyżki
cukier kryształ 2 płaskie łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa Kakaowa

Żelatynę wsyp do szklanki i zalej dwoma łyżkami gorącej, ale nie wrzącej wody. Porządnie wymieszaj, aby żelatyna dokładnie się rozpuściła.

W małym rondelku umieść śmietanę, wsyp kakao i cukier. Wymieszaj.
Podpal palnik i na bardzo małym ogniu mieszaj śmietanę z kakao i cukrem. Następnie wlej żelatynę. Nadal mieszaj do momentu, aż polewa będzie płynna i bez żadnych grudek.

Letnią polewą wykorzystaj do wykańczania ciast i deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak