Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa kakaowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 łyżki
cukier kryształ 3 łyżki
masło 100 g
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: polewa kakaowa

mleko i cukier doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając, następnie wkładamy masło pokrojone na drobne kawałki, zdejmujemy z ognia, czekamy, aż rozpuści się masło, następnie wsypujemy kakao i mieszamy do uzyskania gładkiej masy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.11.2012 20:17
Prosta i pewnie smaczna.
Lemon 25.11.2012 13:37
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak