Polewa do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna palma

    1/2 kostki - troszkę mniej
  • cukier

    5 łyżek
  • kakao

    4 łyżki
  • gęsta śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić, dodać cukier i kakao - gotować na małym ogniu aż cukier się rozpuści ciągle mieszając aby się nie przypaliła.
Jak lekko ostygnie dodać gęstą śmietanę i mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Polać cienkim strumieniem ciasto, bądź rozsmarować łyżką i udekorować posypką.

PYCHA :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (39)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 05.12.2013 23:32
muszę wypróbować Twoją polewę:)
Łukasz15 28.11.2013 21:31
Też tak robię
m1monika 12.11.2013 11:34
przydatny przepis :-)
adelajda 07.10.2013 16:41
smaczna polewa :)
Iwusia 25.09.2013 23:11
dobra polewa
Wafelek2601 11.05.2013 22:51
RObię podobnie
Pani Domu 12.03.2013 17:51
na pewno pyszna
IKrakowianka 06.02.2013 21:11
robię podobnie
berys18 27.01.2013 18:00
fajna polewa
dorotka0000025 28.12.2012 13:53
tez tak robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat