Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa do ciast

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
cukier puder 1 szklanka
kakao 6 łyżek
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa do ciast

do garnka wkladamy margaryne, cukier i kakao, podgrzewamy ciagle mieszajac do czasu az cala margaryna sie rozpusci. Nastepnie do gorącej polewy wlewamy wrzącą wode, mieszamy cały czas, gdy zacznie sie studzic i teżec to polewamy nią ciasta lub desery

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 07.09.2012 14:27
oj polewy najlepsze na cieście:)
ewaa 19.05.2012 20:40
świetna ...@Grażynko skorzystam z Twojej rady:) dziękuję:)
Grażyna13 06.09.2011 15:23
Robię podobną, dodję n końcu trochę mąki ziemniaczanej, daje połysk i nie pęka :)
Magdalena/26Mooi 22.01.2011 08:59
trochę tłuściutkie;)
Mysiunia 13.12.2010 07:09
robie podobnie
Małgorzata113 12.12.2010 10:06
dobrze wiedzieć jak robi się polewę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak