Polewa do ciast

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1
  • cukier puder

    1 szklanka
  • kakao

    6 łyżek
  • woda

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do garnka wkladamy margaryne, cukier i kakao, podgrzewamy ciagle mieszajac do czasu az cala margaryna sie rozpusci. Nastepnie do gorącej polewy wlewamy wrzącą wode, mieszamy cały czas, gdy zacznie sie studzic i teżec to polewamy nią ciasta lub desery

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dagmara020 07.09.2012 14:27
oj polewy najlepsze na cieście:)
ewaa 19.05.2012 20:40
świetna [email protected]żynko skorzystam z Twojej rady:) dziękuję:)
Grażyna13 06.09.2011 15:23
Robię podobną, dodję n końcu trochę mąki ziemniaczanej, daje połysk i nie pęka :)
Magdalena/26Mooi 22.01.2011 08:59
trochę tłuściutkie;)
Mysiunia 13.12.2010 07:09
robie podobnie
Małgorzata113 12.12.2010 10:06
dobrze wiedzieć jak robi się polewę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat