Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa z toffi

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 150 g
cukierki Toffi 200 g
śmietanka słodka chuda 100-200 ml
masło 2-3 łyżki

Porada

Używać do lodów, ryżu z jabłkami, gofrów, słodkich placuszków i omletów oraz jako polewę do ciasta. W zależności od przeznaczenia dodać mniej lub więcej słodkiej śmietanki.

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa z toffi

Czekoladę gorzką połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Cukierki Toffi pokroić ostrym nożem w mniejsze kawałki i przełożyć do małego garnka. Dodać masło i 2-3 łyżki śmietanki. Ogrzewać stale mieszając, aż cukierki się rozpuszczą. Dodać stopioną czekoladę oraz słodką chudą śmietankę i dokładnie wymieszać. Odstawić do lekkiego przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak