Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa czekoladowa II

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
mleko 2 łyżki
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: polewa czekoladowa II

w rondelku zagotować wodę i włożyć do gotującej się wody mniejszy rondelek lub garnuszek wlać mleko i włożyć tłuszcz co jakiś czas mieszając aby się rozpuścił i dokładnie połączył z mlekiem w międzyczasie pokruszyć obie czekolady i jak się połączy tłuszcz z mlekiem dodać czekolady cały czas mieszając mocno podgrzać w kąpieli wodnej ale nie zagotować,przestudzoną polewą polać upieczone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.07.2014 07:36
przydatny przepis
caralajna 24.11.2012 19:19
robię podobną, jest świetna
ziutula
ziutula 21.11.2012 01:19
przyda się..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak