Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
masło 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki, dodać pokrojone masło. Garnek umieścić w kąpieli wodnej na małym ogniu i powoli mieszać, aż czekolada i masło się rozpuszczą. Powinny mieć jednolitą konsystencję. Gotową polewą polewamy np. ciasto. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 13.09.2013 11:46
Też taką robię, gdy nie ma zbyt wiele czasu:)
Seba 16.06.2013 12:30
najlepsza domowa
RenataZ-et 05.08.2012 19:43
świetna
IlonaAlbertos 28.12.2010 19:38
Też taką robię :)
banditka 26.12.2010 21:18
latwa i smaczna
iwa643 25.12.2010 08:48
piękna
matii6 23.12.2010 19:19
polewa z czekolady jest najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak