Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
margaryna
cukier puder
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Kroki postępowania

1
Troszkę mleka należy podgrzać ( w zależności od ilości przygotowywanej polewy- na dużą blachę ok 1/8 szklanki)
Krok 1 - Polewa czekoladowa foto
2
Podgrzane mleko wymieszać z cukrem pudrem ( na dużą blachę ok 1/2 kg).
Krok 2 - Polewa czekoladowa foto
3
Następnie dołożyć kakao ( 2 łyżki) i również wymieszać.
Krok 3 - Polewa czekoladowa foto
4
Margarynę rozpuścić.
Krok 4 - Polewa czekoladowa foto
5
Podgrzaną margarynę wlewamy do przygotowanej polewy i mieszamy.
Krok 5 - Polewa czekoladowa foto
6
Polewa gotowa.
Smacznego !!!
Krok 6 - Polewa czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak