Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    50 gram
  • czekolada mleczna

    50 gram
  • masło

    1 łyżka
  • mleko

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie czekolady rozdrabniamy na małe kawałki, następnie roztapiamy je w kąpieli wodnej stale mieszając. Dodajemy mleko oraz masło i mieszamy do momentu, aż masa będzie gładka. Należy w miarę szybko posmarować torty lub ciasta polewą zanim zdąży zastygnąć. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 29.08.2013 09:41
Fantastyczna polewa
Magdalena1110 23.05.2012 19:19
dobre
Magdalena1110 23.05.2012 19:19
dobre
Ada-Gaba 05.05.2012 07:39
dobra
berys18 04.05.2012 07:58
fajny pomysł
Tika4444 20.04.2012 12:55
super
Emiliozo 15.04.2012 09:17
smaczna
kanu83 14.04.2012 09:21
super
zdzislawa2 24.03.2012 18:14
pyszna polewa
Wacław 24.03.2012 09:44
pycha !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat