Polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 łyżka
  • mleko

    1/2 szkl
  • kakao

    2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondelka wsypać cukier,dodać 3 łyżki mleka i gotować na małym ogniu na gęsty syrop,kakao 2 łyżeczki rozrobić na gładko z mlekiem i połączyć z syropem i zagotować,ciągle mieszając,następnie zdjąć z ognia dodać masło i ostudzić.Polewę można wykorzystać do smarowania ciast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 17.11.2011 21:20
super, taka domowa najlepsza :)
mic 14.11.2011 18:00
musze przyznać ,że ja cześciej kupuję gotową
Emiliozo 22.10.2011 09:27
lubię takie słodkości
Magdalena1110 08.10.2011 00:27
lubię
MAR3STA 04.10.2011 19:16
fajna polewa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat