Polenta z sosem pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polenta

    150 gram
  • ser pecorino

    100 gram
  • pomidory w puszcze

    1 sztuka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • sól

    2 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • bazylia świeża

    5 liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotuj wodę i wsyp polentę, zmniejsz ogień, aby buchająca polenta cię nie poparzyła. Kiedy będzie gęsta posól i wsyp pecorino ciągle mieszając. Wyłóż na talerze polewając sosem pomidorowym. Zrób sos.
Rozgrzej w rondlu oliwę wrzuć posiekany czosnek. Wlej pomidory i duś kilka minut, posól. Dopraw ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jordi 11.03.2013 13:18
ciekawe danie
malaczarna23 11.03.2013 12:13
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat