Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta z sosem pomidorowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polenta 150 gram
ser pecorino 100 gram
pomidory w puszcze 1 sztuka
oregano 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 5 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta z sosem pomidorowym

Zagotuj wodę i wsyp polentę, zmniejsz ogień, aby buchająca polenta cię nie poparzyła. Kiedy będzie gęsta posól i wsyp pecorino ciągle mieszając. Wyłóż na talerze polewając sosem pomidorowym. Zrób sos.
Rozgrzej w rondlu oliwę wrzuć posiekany czosnek. Wlej pomidory i duś kilka minut, posól. Dopraw ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 11.03.2013 13:18
ciekawe danie
malaczarna23 11.03.2013 12:13
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak