Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szklanka kaszy kukurydzianej
700 ml wody
500 g pieczarek
20 g świeżego szpinaku
50 g parmezanu
pół pęczka natki pietruszki
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka masła
olej rzepakowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta z pieczarkami

Do osolonej wody wsypujemy kaszę i gotujemy około 15 minut. Ugotowaną kaszę przelewamy do kwadratowej formy do ciasta, tak do wysokości około 3 cm i studzimy. Po około godzinie, powinniśmy bez problemy wyjąć ją z formy. Kroimy ją w plastry i smażymy na oleju około 2 minut z każdej strony.
W międzyczasie, na maśle smażymy pokrojone w mniejsze kawałki, umyte pieczarki, pod koniec smażenia dolewamy ocet balsamiczny. Doprawiamy je solą i pieprzem, posypujemy natką. Na talerz wykładamy umyty szpinak, podsmażoną polentę, pieczarki. Całość posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 21.02.2017 08:31
Zjadłabym ze smakiem!
Madzai 20.02.2017 10:53
Chętnie bym zjadła :)
Wafelek2601 20.02.2017 09:52
Pysznie wygląda
Patrycja33 20.02.2017 09:35
pyszny obiad! moje smaki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak