Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polenta z papryką i fasolą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
papryka zielona 1 duża
fasola czerwona z puszki 1 puszka
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżeczki
pieprz
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: polenta z papryką i fasolą

Wodę zagotować z solą, wsypać drobną kaszę kukurydzianą i gotować około 15 minut, często mieszając. Na koniec dodać masło (2 łyżeczki) i zioła. Gdy masło się stopi, zamieszać i wyłożyć na natłuszczoną blachę na grubość około 1 cm, wygładzić powierzchnię. Gdy polenta wystygnie, pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w kostę i usmażyć na maśle (1 łyżeczka), dodać pokrojoną w kostkę paprykę i fasolę z puszki. Dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem. Na koniec wsypać kostkę z polenty i po podgrzaniu danie jest gotowe do podania. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 25.01.2014 21:25
ciekawy przepis
Wafelek2601 31.08.2013 14:00
Przepyszne danie
karolina1869 21.08.2013 21:16
ciekawy bardzo orginalny przepis
Granita 12.07.2013 07:59
ciekawie się prezentuje
mirosława4 24.06.2013 21:34
ciekawy pomysł na pożywny obiad
Motorek 25.05.2013 09:26
super obiadek
Iwusia 07.04.2013 23:06
Prześliczne zdjęcie, aż chce się spróbować
Katarzyna59 21.02.2013 18:14
pyszne
anemon 20.02.2013 09:37
Propozycja bardzo w moim guście, a prezentacja i zdjęcie jak zwykle u Ciebie piękne.
adelajda 19.02.2013 06:33
bardzo ciekawy przepis !
pajbek 18.02.2013 22:39
Warte wypróbowania :-)
czekoladka_m 18.02.2013 22:34
jak zwykle przepełnione samym zdrowiem;):) super
apetytnawiecej 18.02.2013 22:23
ciekawa propozycja!
eMMe 18.02.2013 21:52
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak