polenta z oliwkami i suszonymi pomidorami, zapiekana z mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kukurydziana

    5 łyżek
  • woda

    2 szklanki
  • suszone pomidory

    5-6 sztuk
  • mozzarella

    70-100 gram
  • pieprz

    do smaku
  • oliwki zielone

    30 gram
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę kukurydzianą ugotować wg przepisu na opakowaniu z solą i pieprzem. Pod koniec dodać oliwki i pokrojone drobno suszone pomidory. Polentę przelać do formy (użyłam okrągłej 23 cm) i odstawić do ostygnięcia. Mozzarellę pokroić i ułożyć na powierzchni następnie chwilę zapiec w piekarniku ustawionym na grzanie górnej grzałki aby ser się przyrumienił. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 29.01.2014 08:11
muszę zrobić
Krystyna32 27.10.2013 08:01
świetny przepis
Wafelek2601 23.07.2013 21:42
Świetny pomysł, mniam
ben-ka 28.03.2013 16:47
Ja również nie jadłam ale wygląda smacznie.
Mati13 19.02.2013 20:39
moze byc smacznie
anemon 27.12.2012 09:07
Świetny pomysł na wzbogacenie smaku polenty.
Iwusia 23.09.2012 22:25
ale smaczne
gacopierz23 19.09.2012 19:20
dobre
wiola28a 03.09.2012 19:45
ciekawe danie
Katarzyna59 06.08.2012 18:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat