Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polendwica wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polendwica wieprzowa 500 g
sól
pieprz
kostka do dań mięsnych
olej
mąka 1 łyzka
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: polendwica wieprzowa

Polendwicę natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na tłuszczu z każdej strony na brązowy kolor. Następnie wlać kostkę rozpuszczoną w 2 szklankach wody i dusić ok 15 min na wolnym ogniu. Poledwicę wyjąć, zawinąć w folię aluminiowa i ściereczkę, (na ok 15 min). W tym czasie powstały sos wymieszać z mąką i śmietaną, chwilę pogotować, aż zgęstnieje. Polendwicę podawać polaną sosem z np. kluskami śląskimi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 01.03.2012 19:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak