Polędwiczki ze szparagami w szynce parmeńskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • szparagi zielone

    8 szt
  • szynka parmeńska

    8 plastrów
  • śliwki suszone

    16 szt
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry grubości około 1,5-2 cm. Delikatnie rozbijamy i oprószamy pieprzem i solą.
2. Szparagi myjemy i oczyszczamy odłamując twarde części. Obgotowujemy je we wrzącej lekko osolonej wodzie przez 3 minuty i wyjmujemy.
3. Na każdym plastrze polędwiczki układamy szparaga i dwie (lub więcej jeśli się zmieszczą) suszone śliwki, ciasno zwijamy. Taką roladkę zawijamy w szynkę parmeńską. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż mięso się zarumieni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jan_mag 13.04.2017 15:44
Zjadłabym kilka :)
Janina 28.03.2017 18:35
Pyszności;))
cukiereczek 28.03.2017 17:41
proste,pomysłowe ,smaczne
Wiesława1 28.03.2017 14:44
Pyszna propozycja
Franciszek 28.03.2017 12:27
smaczny obiad
mirosława4 28.03.2017 10:20
prezentują się smacznie
anka1988 28.03.2017 10:09
bardzo apetyczna propozycja
Krystyna32 28.03.2017 07:53
pyszności :)
norweska20 27.03.2017 23:59
smakowita propozycja
bertpvd 27.03.2017 23:23
Wyglądają wspaniale!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat