Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wieprzowa
1 szt -
szparagi zielone
8 szt -
szynka parmeńska
8 plastrów -
śliwki suszone
16 szt -
sól
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
2. Szparagi myjemy i oczyszczamy odłamując twarde części. Obgotowujemy je we wrzącej lekko osolonej wodzie przez 3 minuty i wyjmujemy.
3. Na każdym plastrze polędwiczki układamy szparaga i dwie (lub więcej jeśli się zmieszczą) suszone śliwki, ciasno zwijamy. Taką roladkę zawijamy w szynkę parmeńską. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż mięso się zarumieni.
Komentarze (16)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (6)