Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki ze szparagami w szynce parmeńskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
szparagi zielone 8 szt
szynka parmeńska 8 plastrów
śliwki suszone 16 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki ze szparagami w szynce parmeńskiej

1. Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry grubości około 1,5-2 cm. Delikatnie rozbijamy i oprószamy pieprzem i solą.
2. Szparagi myjemy i oczyszczamy odłamując twarde części. Obgotowujemy je we wrzącej lekko osolonej wodzie przez 3 minuty i wyjmujemy.
3. Na każdym plastrze polędwiczki układamy szparaga i dwie (lub więcej jeśli się zmieszczą) suszone śliwki, ciasno zwijamy. Taką roladkę zawijamy w szynkę parmeńską. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż mięso się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 13.04.2017 15:44
Zjadłabym kilka :)
Janina 28.03.2017 18:35
Pyszności;))
cukiereczek 28.03.2017 17:41
proste,pomysłowe ,smaczne
Wiesława1 28.03.2017 14:44
Pyszna propozycja
Franciszek 28.03.2017 12:27
smaczny obiad
mirosława4 28.03.2017 10:20
prezentują się smacznie
anka1988 28.03.2017 10:09
bardzo apetyczna propozycja
Krystyna32 28.03.2017 07:53
pyszności :)
norweska20 27.03.2017 23:59
smakowita propozycja
bertpvd 27.03.2017 23:23
Wyglądają wspaniale!
w mojej kuchni 27.03.2017 22:57
Pysznie wygląda potrawa
Bożena Matuszczyk 27.03.2017 22:48
Pyszne i kuszące aż ślinka poleciała;)
olkaaa 27.03.2017 22:41
wyglądają smakowicie
Łukasz15 27.03.2017 22:34
Super wyglądają
Barbara13 27.03.2017 22:33
Pyszności!!
ben-ka 27.03.2017 22:27
Bardzo apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak