polędwiczki z wasolką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    1 kg
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    4 łyżki
  • fasolka szparagowa (mrożona)

    60 dag
  • tosty

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • kilka gałązek swieżego tymianku lub suszony

    do smaku
  • cienko obrana skórka z cytryny

  • pomidorki koktailowe

    25 dag
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso natrzeć solą i pieprzem.Mocno podsmażyć z 2 stron na oleju.Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 15-20 min.Mrożoną fasolkę ugotować w osolonej wodzie ok 10 min.Osączyć.Tosty pokruszyć.Czosnek przecisnąć przez praskę..Mięso zawinąć w folię aluminiową.Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć tymianek,czosnek i tosty oraz skórkę cytrynową,doprawić solą i pieprzem.pomidory przekroić na połowki.Masło stopić i podsmażyć na nim fasolkę.Mięso wyjąć z folii i pokroić na plasterki.Podawać razem z pomidorami i fasolką.Posypac mieszaniną okruszków czosnku,tymianku skórki cytr

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat