Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z suszonymi grzybami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
grzyby suszone 1 szklanka
cebula biała 2 szt
olej do smażenia 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
mąka 2 łyżki
musztarda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z suszonymi grzybami

Grzyby 1 dzień wcześniej zalewamy wrzątkiem. Następnego dnia gotujemy grzyby na małym ogniu około 40 minut. Cebulę kroimy w paseczki i smażymy na oleju. Polędwiczki nacieramy musztardą i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie nacinamy na środku i wypełniamy posiekanymi grzybami i cebulką. Spinamy wykałaczkami. Wkładamy do woreczka do pieczenia i zapiekamy około 1 godzinę. po tym czasie przekładamy do garnka i przelewamy sos powstały podczas pieczenia. Nastawiamy na mały ogień. Doprawiamy kucharkiem do smaku. Gdy mięso będzie gotowe to w osobnej miseczce rozrabiamy mąkę z zimną wodą i dodajemy do sosu ciągle mieszając. Przed podaniem wyciągamy wykałaczki i kroimy na porcje. Polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 30.08.2012 18:41
Zalałam grzyby z myślą o jutrzejszym obiedzie. Natrafiłam na ten rewelacyjny przepis. Zaraz biegnę po polędwicę, albo wygrzebię schab z zamrażalnika. Bedzie tańsza wersja.
polly66 06.01.2012 13:29
najlepsze połączenie z grzybkami
Jolanta40 21.09.2011 18:48
dziękuję i polecam
ZEWA 20.09.2011 16:13
polędwiczka, suszone grzybki - pycha
Kate131 15.06.2011 07:29
apetyczne
aguus 11.03.2011 12:37
Bardzo apetyczne!
rosik93 10.03.2011 17:10
Rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak