Polędwiczki z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    2 szt
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziele angielskie

    2
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    2 łyżki
  • kurki

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczki oczyścić z białych błonek, pokroić w plastry ok. 2 cm i lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Podsmazyć z dwóch stron na patelni. cebulę obrać i pokroić w kostkę, zarumienić na maśle po czym dodać oczyszczone kurki, dusić kilka minut, Następnie mięso z kurkami przełożyć do garnka, zalać szklanką wody i dusić, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, doprawić sola, pieprzem. Pod koniec wymieszać śmietanę, mąkę i trochę wywaru, wlać do garnka i chwilę pogotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat