Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poledwiczki z kluseczkami w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 60 dag
jajko 2 szt.
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Poledwiczki z kluseczkami w migdałach

Obrac i ugotowac ziemniaki,przecisnac przez praske. Ostudzic i wymieszac z posiekana natka,jajami i maka. Doprawic sola ipieprzem i gałka muszkatałowa. Mase wyrobic i uformowac z niej male kluseczki, ugotowac w osolonej wodzie. Brukselke ugotowac, odsaczyc.
Mieso opłukac i obsmazyc na margarynie na zloty kolor,doprawic sola i pieprzem. Włożyc do zaroodpornego naczynia.
Zioła i migdały posiekać, wymieszac z żółtkami i bułka tartą. Doprawic sola i pieprzem. Nałożyć na mieso i zapiekac okolo 10min w temp.200 stopni.
Obrac cebulki,dodac do miesa,wlac goracy bulion i podgrzeawac 5 min. Boczek pokroic w kostke i podsmazyc na skwarki. Na masle zarumienic kluseczki.
Podawac mieso z kluseczkami polanymi skwarkami, sosem z pieczeni i brukselka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 23.05.2011 18:22
pycha
wolochski 13.03.2011 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak