Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
jabłka 3 szt
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
oliwa 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z jabłkami

Mięso w całości umyć, osuszyć, natrzeć oliwą i posypać obficie przyprawą do mięsa duszonego i rozmarynem. Pozostawić w lodówce co najmniej 2 godziny, aby polędwiczka nabrała aromatu. Następnie obsmażyć z obu stron na brązowo i podlać wodą ok 1 szklanki. Jabłka obrać, pokroić na kosteczkę i pod koniec duszenia mięsa dorzucić jabłka. Dusić je z polędwicą ok 5 min delikatnie mieszając, doprawić rozmarynem. Bardzo pyszne, polecam. Do mięska z jabłkami można podać pieczone ziemniaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka72 21.02.2014 17:28
Jakie pyszności :)
DorotaZ 19.02.2014 21:29
Uwielbiam mięska z nutą słodyczy:)
Rafał10 19.02.2014 12:22
pyszna polędwiczka!
pawel123 19.02.2014 10:04
smakołyki pycha
Wiesława1 19.02.2014 09:39
pyszne mięsko
norweska20 19.02.2014 08:57
polędwiczki na słodko- ciekawa jestem tego połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak